Vakcursussen

Praktijkgerichte cursussen op mbo-niveau

Ontdek de cursussen


mbo-opleidingen-les
De vakcursussen van CTC Talent zijn gebaseerd op de verschillende werkprocessen die behoren bij de relevante mbo-profielen. Zo sluiten ze naadloos aan op de werkzaamheden binnen jouw vakgebied en is het mogelijk om cursussen te volgen op een afgerond takenpakket.
Opleiding Managementsupport
Werk jij binnen de zakelijke dienstverlening en wil je jouw vaardigheden binnen dit vakgebied bijspijkeren? Dan passen de vakcursussen voor Business Services bij jou! 


Binnen dit vakgebied zijn meerdere profielen ingedeeld, waaronder het profiel Managementsupport.

De cursussen binnen de Managementsupport zijn gericht op het werken op het secretariaat, de receptie en het ondersteunen van het management. Deze cursussen zijn o.a. geschikt voor de beroepen:

  • Medewerker secretariaat & receptie
  • Office Assistent | Secretaresse
  • Management Assistent
medewerker receptie

Ben jij werkzaam als receptionist(e) voor jouw bedrijf, maar merk je dat je de nodige vaardigheden mist? In de vakcursus Vaardigheden receptionist(e) leer je al het nodige om op een professionele wijze te kunnen werken als receptiemedewerker

Vakcursus Notuleren

Notuleren

In de vakcursus Notuleren reiken we je de instrumenten aan om je het maken van aantekeningen en notulen tijdens vergaderingen echt eigen te maken. hierbij zorgen we voor een goede afwisseling van theorie en praktijk.
Digitaal agendabeheer
Een belangrijke taak is het bijhouden van een agenda. Je zorgt ervoor dat afspraken worden gemaakt en bevestigd en worden bijgehouden in de agenda. De cursus Effectief Agendabeheer leert je het nodige om deze taak te kunnen vervullen.
Cursus archiveren
In de vakcursus Archiefbeheer (zowel fysiek als digitaal) leer je de basisprincipes die nodig zijn voor het goed beheren van het archief. Je leert systematisch te werken en documenten netjes en zorgvuldig op te bergen en te onderhouden.
Vergadering organiseren
In de vakcursus Bijeenkomsten en vergaderingen organiseren leer je hoe je effectief en zorgvuldig vergaderingen, presentaties, overleggen, congressen, etc. kunt organiseren en inplannen. Daarnaast leer je checklists en draaiboeken opstellen