Managementassistent

Opleiding mbo-managementsupport niveau 4

Inschrijven
Opleiding Managementassistant

Wordt jij de spin in het web op kantoor?

Alle belangrijke onderwerpen op het gebied van communicatie, planning, organisatie en managementondersteuning komen in dit boeiende lesprogramma uitgebreid aan de orde.

Wat je leert, kunt je direct toepassen in jouw werk. Je wordt daarbij geholpen door de praktijkgerichte benadering van onze docenten.

Als management assistent ben je een ondersteuner voor het management en de directie binnen een organisatie. Een service gerichte instelling is daarom erg belangrijk.

Je houdt overzicht op informatiestromen; beheert documentatie, telefonie, agenda’s en de postverwerking.

Je organiseert bijeenkomsten, zoals vergaderingen of zakelijke reizen. Vaak ben je verantwoordelijk voor de verslaglegging van vergaderingen en het beheer van kleine budgetten.

Omdat je de organisatie waar je werkt goed kent, ben je een belangrijk aanspreekpunt en kun je klanten op een goede manier te woord staan.

Praktijkleren in het mbo

CTC Talent / MBO gaat uit van het principe praktijkleren in het mbo. Hierbij leer je zoveel mogelijk de nodige beroepsvaardigheden in de praktijk, met goede afwisseling van inspirerende lessen en workshops.


Wij helpen je graag in je ontwikkeling en je ontdekkingsreis naar jezelf en jouw vakgebied!

Studie-eigenschappen

Vooropleiding

Voor deze MBO opleiding op niveau 4 heb je een vooropleiding nodig. Als minimale vooropleiding heb je dan een VMBO kader- of TL diploma óf een MBO niveau 2/3 diploma nodig. Een bewijs van drie leerjaren van de HAVO of het VWO geeft ook toegang tot deze opleiding.


Vrijstellingen

Als je in de afgelopen twee jaar met succes een MBO opleiding hebt afgerond op niveau 4, kan het zijn dat je recht hebt op vrijstellingen voor de MBO basisvakken. Je moet het vak dan minimaal met een zes hebben afgerond.

Tijdsduur

12-18 maanden

Locatie

CTC Talent

Wiltonstraat 2A Veenendaal

Datums

februari & september (maatwerk) 

Prijs

€ 3.950,- ex. 21% btw, all in. Dus inclusief inschrijfgeld, mbo-examens en boekengeld.

Opleiding Managementassistant stage

Studie inhoud

De inhoud van de opleiding

De opleiding is binnen 1 jaar af te ronden. Zo kun jij sneller aan de slag! Het gaat om een erkende MBO opleiding. Het is handig om bijtijds te zoeken naar een stageplaats.


Stage

Een stage- of werkplek is een vast onderdeel van de opleiding. In het portfolio worden per kerntaak bewijzen verzameld. Hiermee wordt aangetoond dat de student tijdens de stage gewerkt heeft als medewerker secretariaat en receptie.  De stage duurt tenminste 240 uur. De student is in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor het vinden van een SBB erkende stage- of werkplek. kijk hiervoor ook op www.stagemarkt.nl 

Als het niet lukt om een erkende stage- of werkplek te vinden, wordt er samen met CTC Talent / MBO naar een oplossing gezocht.


Toekomst

Met een MBO niveau 4 diploma kun je doorstromen naar het HBO. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de opleidingen HBO Communicatie, HBO International Business and Languages of HBO Personeel & Arbeid.

Vaak zijn er ook mogelijkheden binnen organisaties om door te groeien naar een functie met meer verantwoordelijkheid.

Afhankelijk van de organisatie waar je werkt, kun je jezelf specialiseren op een bepaald gebied. Bijvoorbeeld op een afdeling personeelszaken, marketing, de planning of op de klantenservice.


Leerroute

Om het verloop van je opleiding te laten zien hebben we een leerroute gemaakt. hier worden alle onderdelen van je opleiding uitgewerkt.

mbo-opleidingen-studeren

De kerntaken van de opleiding

De inhoud van MBO – opleidingen is landelijk bepaald in kerntaken.

De kerntaken van de MBO opleiding Managementassistent zijn:

 • Kerntaak 1: Voert taken rondom informatiemanagement uit
 • Kerntaak 2: Voert taken rondom planning en organisatie uit
 • Kerntaak 3: Assisteert bij het verzorgen van de corporate informatie
 • Kerntaak 4: Voert financieel administratieve taken uit


Vakinhoudelijke vakken en examens

 • Modulemap Secretariële kennis en vaardigheden
 • Module secretariaatspraktijk 2
 • Notuleren
 • Communicatie en management
 • Bedrijfsadministratie
 • Stagemap
 • Blindtypen | Word Basis | Word Gevorderd | Outlook | Excel Basis | PowerPoint


MBO vakken en examens

 • Nederlands 3F: Gesprekken voeren, Spreken, Schrijven, Lezen & Luisteren.
 • Rekenen 3F
  • Loopbaan en Burgerschap
  • Engels A2-B1


Keuzedelen

Deze MBO opleiding kent ook keuzedelen. Dit zijn opleidingsonderdelen, waaruit je een keuze maakt. Voor deze opleiding kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende keuzedelen:

 • Oriëntatie op ondernemen
 • Voorbereiding HBO

Mariëlle

Heel positief ervaring gehad! De medewerkers zijn heel erg betrokken. Ook fijn dat het een persoonlijk traject is. Heel duidelijk en goed voorbereid. 

Contact

Praktische informatie

Instroom en aanmelden

In principe gaan we uit van twee instroommomenten, september en februari.

Bij CTC Talent wordt een opleiding zoveel mogelijk op de student afgestemd. Per week zijn er een aantal lesmomenten samen met de andere studenten. Indien nodig of gewenst kan een individuele begeleiding plaatsvinden.


Inschrijven

Je schrijft je in door invulling van het inschrijvingsformulier. Nadat het inschrijfformulier is ontvangen, wordt er contact opgenomen om een, vrijblijvend, intake-/studieadviesgesprek in te plannen.


Intakegesprek

Tijdens dit intake-/ studieadviesgesprek wordt gekeken naar de eventuele diploma's die je al hebt gehaald. o.a. aan de hand daarvan wordt bepaald op welk niveau je mag beginnen (MBO niveau 2, 3 of 4) en welke vrijstellingen eventueel mogelijk zijn.

Eerder starten

Alvorens je officieel start met de opleiding, is het mogelijk om alvast te beginnen met de office trainingen die onderdeel zijn van de opleiding.

Contact

Heb je vragen over de opleiding, het aanmeldproces of andere zaken? Neem dan contact op met CTC Talent, we beantwoorden graag al je vragen.

Vaak gestelde vragen

De meest gestelde vragen vind je op de website. Mocht je vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op!

arrow_drop_up arrow_drop_down